44–310 Radlin
ul. Rymera 170 A
17.11.2025 PONIEDZIAŁEK
I zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, kanapki z szynką, warzywami, herbata ziołowa
(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, soja, nasiona sezamu, seler)
II zupa z soczewicy na mięsie, kartacze z mięsem, polane roztopionym boczkiem, kompot
(alergeny: gluten, seler, jaja, mleko i produkty pochodne)
III pieczywo z masłem, pomidorem, krakowską suchą, cebulką, kawa inka
(alergeny: soja, nasiona sezamu, gluten, mleko i produkty pochodne)
18.11.2025 WTOREK
I zupa mleczna z płatkami owsianymi z truskawkami, pieczywo mieszane z masłem, pasta z suszonych pomidorów ze słonecznikiem, z cebulką, herbata z miodem i cytryną
(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, soja, nasiona sezamu)
II zupa pomidorowa na mięsie i śmietanie z ryżem, zieloną pietruszką, pieczeń rzymska, sos, sałata lodowa z kukurydzą, pomidorem, rzodkiewką, kasza, owoce, kompot
(alergeny: jaja, seler, soja, gluten, mleko i produkty pochodne)
III kasza manna z owocami
(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu, soja, jaja)
19.11.2025 ŚRODA
I bułka kanapkowa z szynką, pomidorem, ogórkiem, kakao, owoce
(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu, soja)
II rosół z lanym ciastem na mięsie i warzywach, pałki z kurczaka, sos, ziemniaki, surówka z kapusty z koperkiem, woda, owoce
(alergeny: jaja, gluten, seler, mleko i produkty pochodne)
III koktajl owocowy, pieczywo z serkiem śmietankowym
(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
20.11.2025 CZWARTEK
I pieczywo orkiszowe i pszenne z masłem, kiełbaski gotowane, owoce, ketchup, musztarda, herbatka z cytryną
(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, soja, nasiona sezamu)
II zupa warzywna, zapiekanka gołąbkowa, ryż, owoce, kompot
(alergeny: gluten, seler, jaja, mleko i produkty pochodne)
III budyń, herbatniki
(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
21.11.2025 PIĄTEK
I bułki maślane z masłem, serkiem danio, mleko, owoce
(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, soja, nasiona sezamu)
II zupa pieczarkowa na śmietanie z ziemniakami, paluszki z drosza, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana, napój
(alergeny: gluten, seler, jaja, ryby, mleko i produkty pochodne)
III jogurty mleczne, chrupki kukurydziane
(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
24.11.2025 PONIEDZIAŁEK
I pieczywo z masłem, szynka, ogórek, ser, herbatka, rozmaitości owocowe
(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu, soja)
II zupa z czerwonej fasoli na mięsie i warzywach, spaghetti carbonara, kompot
(alergeny: gluten, jaja, seler, mleko i produkty pochodne)
III owoce, biszkopty
(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
"Aby rozwijać się, wzrastać osiągnąć pewność siebie dzieci muszą dotykać, bawić się, pracować, doświadczać piękna, różnorodności, złożoności świata, muszą rozwijać smak aktywności, twórczości"

44–310 Radlin
ul. Rymera 170 A